Barion Pixel

A Gazda leszek verses színezők 2020. szeptemberében jelentek meg. Elsőként a székesfehérvári Zichy ligetben megrendezésre kerülő esemény látogatói tarthatták őket a kezükben. A kiadvány a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszerelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg, ezért ingyenesen elérhető, főként az SZKGE rendezvényeken, valamint ajándékba jár minden, a majkiandi.hu webshop-on leadott színező rendelés mellé, amíg a készlet tart.

A verses színező Varga Imre István Gazda leszek! pályaorientációs programjához kötődően készült, melynek célja, hogy az iskolába járó fiatalok mellett az óvodás korú gyermekekhez is közelebb kerüljön az agrárium. A program támogatásához Majki Andi ajánlotta fel az általa írt és illusztrált kis könyvecskét, melynek borítójában Koller Doretta is közreműködött. A verseken keresztül a gyerekek megtudhatják például azt, hogy hogyan kerül a méz a polcokra, miből készül a kenyér, milyen finomságok alapanyaga a tej, vagy hogy milyen jótékony hatásai vannak a gyógynövényeknek. Így a kicsik betekintést nyerhetnek az egyes mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmákba is, melyeket később talán ők maguk is szívesen választanak majd.

A Gazda leszek kifestőknek akkora sikerük lett, hogy más-más szervezetek által újabb utánnyomások várhatóak, így több ezer kis füzet juthat el ingyenesen a gyerekekhez. Útjuk az alábbi linkre kattintva nyomon követhető: https://gazdaleszek.hu/mikor-es-hova-jutottak-el-a-gazda-leszek-verses-szinezok